Zomercursus 2022

Opleiding: filosofisch gespreksleider GEEN INSCHRIJVINGEN MEER MOGELIJK

Filosofie is al eeuwenoud en toch in onderwijs nog relatief jong. Nochtans is het de ideale weg om kinderen en jongvolwassenen te helpen opgroeien tot leergierige, nieuwsgierige en kritische burgers met empathisch vermogen en zin voor verantwoordelijkheid. Ook volwassenen varen er wel bij!

filosofisch gespreksleider

Door samen te filosoferen leren we:
– luisteren naar elkaar    
– openstaan voor andere meningen    
– onze gedachten te verwoorden 
– kritisch en creatief te denken
– problemen op een andere manier te benaderen

Wetenschappelijk onderzoek toonde ook nog effecten bij kinderen aan: 

– verdraagzamer zijn       
– een groter welbevinden ervaren
– betere resultaten in taal en wiskunde

Word filosofisch gespreksleider en ga met het filosoferen aan de slag op jouw school, in je bedrijf of bij je vereniging!

Filosofieschool Doen!Denken! helpt je daarbij. In de jaarlijkse zomercursus krijg je een opleiding tot filosofisch gespreksleider. De cursus wordt gegeven door deskundige filosofen in samenwerking met hogeschool PXL. De deelnemers behalen het attest filosofisch gespreksleider.

De cursus vindt dit jaar plaats in het Begijnhof van Sint-Truiden op 13/14 augustus, 27/28 augustus en 10/11 september.

Op 11 september ontvangen de cursisten hun diploma. Dat wordt uitgereikt door de ambassadeur van Doen!Denken!, de befaamde en gerenommeerde filosoof Jean Paul Van Bendegem. De diploma-uitreiking wordt gevolgd door een receptie voor de nieuwe filosofische gespreksleiders.

Ben je leerkracht en wil je de opleiding volgen dan kan deze opleiding bekostigd worden met navormingsgelden. De opleiding is een absolute aanrader en een meerwaarde voor de school, het bedrijf of de vereniging waar je actief bent.

praktisch

Datum: 13/14 augustus 2022 – 27/28 augustus 2022 – 10/11 september 2022 
              zaterdag 9u tot 17u – zondag 9u30 tot 13u 

Locatie: Sint-Truiden – Begijnhof nr 60

Kostprijs: 500 EUR (in deze prijs zit inbegrepen de cursus, de koffiepauzes , lunches en receptie bij de diploma uitreiking)

Storten op Crelan rekening Doen Denken : BE88 1030 4820 6341), met vermelding:  Zomercursus 2022, naam en voornaam

Meer info of interesse: stuur mailtje naar info@doen-denken.be

inschrijven

Inschrijvingen zijn afgesloten voor deze cursus.

Wouter Fimmers, leraar theater DKO en zelfstandig ceremoniespreker, deelnemer zomerschool 2021 getuigt:

 “Ik voelde me altijd al aangetrokken tot het filosoferen, maar ik was bang om eraan te beginnen. Onterecht zo bleek al snel. Zonder noodzakelijke voorkennis biedt de zomerschool van Doen!Denken! een ideale opstap om met het filosoferen aan de slag te gaan. Het enthousiasme waarmee een hele nieuwe wereld werd geopend, zindert nog na. Inmiddels filosofeer ik graag met mijn leerlingen, maar ging ik ook al in gesprek met de klas van mijn dochter. Al dient het filosoferen tot niets, het leidt tot heel veel. De verbinding die ontstaat tussen de deelnemers van een filosofisch gesprek vind ik wonderbaarlijk. Om nog maar te zwijgen van de wijze inzichten die kinderen in zich dragen. Geen kennis te hoeven aanreiken, maar de kinderen hun wijsheid zelf te laten ontdekken, is telkens opnieuw spannend.”

doen denken