Familiedag op ‘Dag van de Cosmogolem’ in Labiomista

Op zondag 11 september werkt Doen!Denken! samen met de organisatie achter Koen Vanmechelen – beeldend kunstenaar en vooral bekend van zijn Cosmopolitan Chicken Project (CCP) – aan de ‘Dag van de Cosmogolem’ met als thema ‘Wat denk jij?’.

Het is een familiedag waarop jong en oud welkom zijn, maar waarbij de aandacht vooral gaat naar de dromen en gedachten van jongeren.

Filosoferen met kinderen

Praktisch verleent Doen!Denken! haar medewerking door alumni en ex-cursisten de kans te geven om als vrijwilliger de opgedane kennis via de zomercursussen van Doen!Denken!, het postgraduaat aan de PXL of de Filocafés in de praktijk te zetten door te filosoferen met kinderen.

We organiseren 2 sessies op 5 plekken (cosmogolems) in het park van Labiomista. Daarvoor zoeken we telkens 2 begeleiders:

– sessie 1: 10u00-12u00

– sessie 2: 12u30-14u30


Goed om te weten

– We werken een korte richtlijn uit waarmee je kan werken.

– Vóór de Dag van de Cosmogolem plannen we een zoom in met de vrijwilligers van ‘filosoferen met kinderen’ om de dag extra te verduidelijken en iedereen inhoudelijk op elkaar af te stemmen.

– Er zullen 12 studenten van UCLL klaarstaan om een handje te helpen.

 

Interesse?

Wil je op zondag 11 september gedurende 2 uurtjes je vraagtechnieken als filosofisch gespreksleider oefenen met kinderen? Schrijf je dan nu in via info@doen-denken.be, met de vermelding ‘Vrijwilliger filosofisch gespreksleider kinderen’.

Kinderworkshop met Tine Bos: ‘Het lelijkste schilderij ter wereld’

Van 15u tot 17u (tijdens het filosofisch gesprek tussen Koen Vanmechelen en Jean Paul Vanbendegem) organiseert Tine Bos op de ‘Dag van de Cosmogolem’ een workshop met kinderen: ‘Het lelijkste schilderij ter wereld’.


Doel van de workshop

Alle kinderen die in staat zijn om zeer, zéér lelijke kunst te maken, zijn welkom in deze workshop. Samen brainstormen ze over welke dingen mooi en lelijk zijn in de wereld en over welke kleuren en vormen lelijkheid uitstralen. Ze verbeelden zich samen het allerlelijkste en proberen dat in groepjes op een schilderij te zetten.

Wie slaagt daarin? Wanneer is het klaar en moet je zeker stoppen met schilderen omdat het anders misschien weer mooier wordt?

De kunstwerken worden tentoongesteld en vergeleken: welk is nu het lelijkst? En waarom? Daarna knopen ze een grondig filosofisch gesprek aan over de vraag ‘Moet kunst mooi zijn?’. Tijdens het filosoferen oefenen ze het luisteren naar elkaar, argumenteren, voorbeelden en tegenvoorbeelden zoeken, om samen toch een antwoord te vinden dat ons allemaal verbindt. 


Je kinderen inschrijven?

Wil je je kinderen inschrijven voor deze leuke workshop? Wacht dan niet te lang, want het aantal deelnemers is beperkt.

Schrijf je kind(eren) in via www.labiomista.be/event/dag-van-de-cosmogolem-wat-denk-jij

Vanbendegem

Filosofisch gesprek Koen Vanmechelen en Jean Paul Vanbendegem

Vanaf 15u vindt er onder leiding van Marnix Vanlangenaeker een filosofisch gesprek plaats tussen Koen Vanmechelen en Jean Paul Vanbendegem in het atelier van Koen Vanmechelen.

Gezien het beperkte aantal plaatsen is inschrijven verplicht. Alumni van Doen!Denken!, het filocafé en postgraduaat PXL filosofie krijgen voorrang tot 25 augustus 2022

Schrijf je in via www.labiomista.be/event/dag-van-de-cosmogolem-wat-denk-jij

Praktisch: Dag van de Cosmogolem ‘Wat denk ik?’

Wanneer?     Zondag 11 september van 10u tot 17u

Waar?            Labiomista, Marcel Habetslaan 58/60, 3600 Genk

Kostprijs?      €10 per persoon

Leg deze datum vast in je agenda en wij kijken uit naar je mailtje(s)!

Hier vind je meer info over:

Doen!Denken!

De Cosmogolem

Dag van de Cosmogolem

LABIOMISTA

doen denken